Lisa Bridger je mama petih otrok in doji jih zelo dolgo. ''Moji otroci so vedno hranjeni v tandemu, na takšen način dojim več kot 20 let,'' je povedala ponosna mama. Njena hčerka je danes stara 22 let, sinovi pa 20, 17, sedem in štiri leta. Odločila se je, da se bodo sami odstavili. Ni si začrtala, do kdaj bo posameznega otroka dojila.

Trenutno doji sedemletnika in štiriletnika. Starejši Chase ima avtizem in ponoči ga redno doji zato, da lažje zaspi in da se po izpadih hitreje pomiri. ''Chase ima veliko težav, dojenje mu pomaga pri čustvenemu ravnotežju. Menim, da se to ne razlikuje od drugih načinov pozornosti ali izkazovanja ljubezni in ker dojenje je mnogo več od samega mleka,'' je povedala Lisa in dodala, da je dojenje za otroka povezanost, tolažba in varnost.

Lisa dela v združenju Occupy Breastfeeding, ki promovira dojenje. Deležna je številnih kritik zaradi svojega početja, toda ljudi poskuša podučiti ali pa jih enostavno ignorira ...

'Ko vsaj nikoli ne bi dojila ...'

Kako so se na to odzvale Slovenke?

Slovenske mame so enotnega mnenja, da to za starejše otroke ni več primerno in da bi otroka pri štirih in sedmih letih morala jesti izključno navadna hrano, mleko pa piti iz skodelice. Nadaljujejo, da sta dojenje in materino mleko primerna za dojenčke. 

To je resnica o dojenju!