Cullen Potter iz Združenih držav Amerike se je že takoj po rojstvu boril za življenje. Pravzaprav je imel težave že, ko je rasel in se razvijal v maminem trebuhu. Zaradi tega je njegova mama Molli preživela tri tedne v bolnišnici, še preden se je rodil. Zdravniki so mu dali le dva odstotka možnosti, da bo preživel.

Mala Vita je na svet prišla že v 31. tednu nosečnosti, težka komaj 1600 gramov. Njena mamica je zelo hvaležna za projekt Hobotnica Slovenija.

Toda dečkovi starši se niso predali, očka Robert je poklical kar 16 bolnišnic, da je na koncu našel tisto, ki bi lahko nudila pomoč njegovemu sinu. Potem, ko sta lani preživela dva spontana splava, sta se mama in oče odločila, da se potrudita za svojega sina in mu dasta vse možnosti za preživetje. Molli so na koncu premestili v bolnišnico v Alabami, kjer je dojenček prijokal na svet s pomočjo carskega reza. Ob rojstvu je tehtal le 390 gramov, ampak je premagal vse črne napovedi in 'diplomiral' na oddelku intenzivne nege.

Po letih in letih zdravljenja zaradi neplodnosti, eni umetni oploditvi, spontanem splavu v 10. tednu nosečnosti sta Stephanie Durfee in njen mož John končno srečna, a z grenkim priokusom. 

Po 160 dneh je lahko zapustil bolnišnico in sedaj tehta 2,5 kg. Ob tej priložnosti mu je medicinsko osebje priredilo proslavo, s plišastega medvedka pa so sneli kapo, ki jo nosijo ob diplomi.