Ameriška manekenka in igralka Chrissy Teigen se je po objavi fotografije s svojimi otroki znašla sredi boja na družbenih omrežjih. Fotografijo, na kateri doji svojega dojenčka in lutko svoje hčerkice, je po objavi na Instagramu všečkalo skoraj tri milijone uporabnikov. Lepa mati dveh je, pod za nekatere sporno fotografijo, zapisala: "Luna je želela, da nahranim njeno lutko. Očitno imam zdaj dvojčka."

Luna making me feed her babydoll so I guess I have twins now

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on

Čeprav je bila večina komentarjev pozitivnih, so jo nekateri hudo kritizirali, v smislu "zakaj je treba objaviti intimne trenutke z otroki", "samo išče pozornost", "tako se želi vrniti v modni svet", "vemo, kakšne so prsi, ni jih treba razkazovati" ... Odgovorila jim je kratko in jedrnato: "Moje dojenje je dobilo take razsežnosti, ker imajo drugi težave s tem. Dojenje ne bi smelo biti nič posebnega."

Uporabnica Twitterja je na primer zapisala, da sprejema kot naravno porod, menstruacijo in dojenje, kar pa ne pomeni, da želi gledati fotografije o tem. Chrissy ji je odgovorila: "Jaz tudi nerada gledam nejasne fotografije ognjemetov, samoportretov iz raznih glasbenih festivalov ali bazenov, vendar pustim ljudem živeti."

Prehrana doječe matere
Kako pomagati dojenčku, ko ima vetrove?

Nekateri so jo pozivali, naj se zakrije. "Izločaj svoje telesne tekočine od oči javnosti" in "prostaško, zakrij se". Drugi so ji stopili v bran. "Dojenje je naravno. Če vas moti, deskajte drugje", "Ona je najboljša!" in "Dobro zate. Hvala za pomoč pri odstranjevanju stigme glede nečesa, kar sploh ne bi smelo biti tema razprave". Šli so tako daleč, da so pozitivne objave označili s ključnikom #normalizebreastfeeding (#normalizirajmodojenje).

Chrissy še zdaleč ni edina zvezdnica, ki je objavila fotografijo dojenja svojih otrok:

Sunday morning snuggles with my baby girl. So grateful for this precious gift.

A post shared by Liv Tyler (@misslivalittle) on

 

Jameson can multitask too #workflow @pamwiggy @kathyjeung

A post shared by P!NK (@pink) on

My drinking buddy. #neverunderestimatethepowerofawoman

A post shared by Olivia Wilde (@oliviawilde) on

#Switzerland !!!!!�df7c

A post shared by Gwen Stefani (@gwenstefani) on

happy birthday baby from Paolo, Maxim and I. Love you @antoinearnault S))))

A post shared by Natalia Vodianova (@natasupernova) on

Dojenje je naravno. Doječa mati se ne razkazuje, temveč hrani svojega otroka z najboljšim, kar mu lahko ponudi. Dojenje je najprimernejša oblika prehranjevanja za dojenčka, zlasti v prvih mesecih življenja. Tako pediatri kot tudi ginekologi so si enotni, da predstavlja najbolj naravno in zdravo obliko hranjenja, obenem pa se med mamico in otrokom plete prav posebna vez. Doječe mamice je treba spodbujati in jim pomagati, povsod bi morale imeti pravico brez zadržkov in sproščeno nahraniti svojega otroka. Tako mislimo pri Bibaleze.si. Se strinjate?