Svetovna zdravstvena organizacija priporoča, da dojite do šestega meseca, nato do drugega, tretjega nadaljujete skupaj z gosto hrano. Toda dejansko mame iz različnih vzrokov, po navadi iz zdravstvenih, prenehajo dojiti prej in zaradi tega jih mnogi kritizirajo. Zato mnoge novopečene mame skrivajo dejstvo, da hranijo dojenčka z adaptiranim mlekom.

Zvezdnica resničnostnega šova Cameron Eubanks pa je se je odločila, da javno spregovori, da ne doji več, in sicer pri otrokovi starosti treh mesecev. Odločila se je, da dojke preprosto upokoji. To je napisala zato, ker ne želi, da dobile druge mame osamljene. ''... nisem prenehala dojiti zaradi tega, ker nimam več mleka ali zato ker sem bolna. Prenehala sem zato, ker sem tako načrtovala. Moja izbira.'' Vedela je, da bo naletela na val kritik, ampak se je s tem sprijaznila. Potrebovala je svobodo in to je menila, da ji bo prinesla steklenička z adaptiranim mlekom. Poudarila je, da mame niso slabe, če ne dojijo. ''Srečna mama je najboljše darilo, ki ga lahko daste dojenčku.''

Ustrezen način, kako prenehati dojiti

Na njeno objavo so se odzvale številne ženske, med njimi tudi takšne, ki so zapisale, da sovražijo dojenje, vendar tega na glas nikoli ne bi priznale.

Igralka Denise Van Outen je povedala, da ni prenehala z dojenjem, ker ji je primanjkovalo mleka, temveč ker jo je bilo strah dojenja v javnosti. Vedno so ji namreč sledili paparaci, ki so jo skušali "ujeti" med dojenjem.