Maya Vorderstrasse je s serijo zabavnih fotografij med nosečnostjo prikazala, kakšno je dejansko blaženo stanje vsake ženske. Med 27. in 40. tednom nosečnosti je posnela nekaj fotografij, s katerimi je opisala, kako se počuti.

''Iskreno, bila sem že utrujena od vseh fotografij na družbenih omrežjih, ki prikazujejo nosečnice, ki so videti popolno, brez napake in brez kakršnegakoli napora. Jaz se nisem tako počutila. Zato sem objela svoje kaotično življenje in se odločila, da ga delim z vsemi, zato da druge bodoče mame spoznajo, da je v redu, če nimajo vseh niti v rokah.''

Tako izvemo, da jo je med nosečnostjo bolel križ, da je želela ves čas jesti, da ni mogla obut čevljev, kljub vsemu pa je bila presrečna. V 31. tednu nosečnosti zaradi ogromnega trebuha ni videla svojih stopal, ves čas je morala hodit na stranišče. In čeprav se je ves čas pritoževala, je imela na obrazu nasmešek. Dokazala je, da je nosečnost hkrati naporna in prečudovita.

Med nosečnostjo komaj čakate, da spoznate novega družinskega člana. Noči in noči s partnerjem ugotavljata, komu bo bolj podoben, čigav značaj bo podedoval … Toda ko je dojenček enkrat doma, padete na realna tla. Na žalost vsi dnevi niso popolni, na žalost se vsak dan ne smejite. Prav vsako minuto se soočate z izzivi starševstva, ki iz vas včasih izvabijo solze, drugič pa smeh ... Poglejte si fotografije, ki kažejo tako lepo kot tudi 'temno' plat, kako je biti mama ali oče. No, nekateri so se pač znašli in so ugotovili, kako se imajo lahko vseeno super, čeprav je ob njih otrok.