Sestavine

2 jabolki

2 jajci

1 skodelica grškega jogurta

1/3 skodelice medu

2 čajni žlici vanilijevega sladkorja

2 ½  skodelici ovsenih kosmičev

2 čajni žlici pecilnega praška

1 ščepec soli

1 jedilna žlica cimeta

1 skodelica mandljevega mleka

Poljubni posip: posušene ali sveže brusnice, borovnice, maline, narezani oreščki

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj C. Očistite, olupite in naribajte jabolka (da ne porjavijo, jih pokapljajte z limoninim sokom). V veliki skledi zmešajte jajci, grški jogurt, med, vanilijev sladkor. Mešajte tako dolgo, da se vse sestavine dobro povežejo med sabo. Prilijte mandljevo mleko ter ostale sestavine in premešajte. Vzemite žlico za sladoled in zmes dajte v papirnate lončke za peko mafinov, ki ste jih predhodno položili v pekač za mafine. Potresite s poljubnim suhim sadjem ali oreščki. Pecite od 35 do 40 minut, dokler mafini ne porumenijo.

Se tudi ti rad/a vrtiš po kuhinji in svoji družini pripravljaš slastne jedi? Prva gosta hrana za dojenčka, pisani in zdravi obroki za malčka, mamljive jedi za vso družino, sladice, malice in vse tisto, kar gre v slast vašim brbončicam ... Deli recept z nami TUKAJ. 

Mafini

(Foto: iStock)