Njoki s koruzo in špinačo

Njoki s koruzo in špinačo (Foto: Didakta)

SESTAVINE ZA 3 – 4 PORCIJE:

300 g njokov ali vlivancev (iz zmrzovalnika)
150 g mini klobasic
3 jajca, 300 ml mleka
200 g zrnate skute
sol in poper
paprika v prahu
pločevinka koruznih zrn (400 g),
300 g zamrznjene špinače s smetano
maščoba za pekač

PRIPRAVA:

1. Njoke ali vlivance skuhajte v slani vodi po navodilu na ovitku. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Klobasice zrežite na tanke rezine.
2. Za preliv razžvrkljajte jajca, mleko in skuto ter začinite s soljo, poprom in papriko. Odcedite koruzo.
3. Namastite pekač. Zmešajte njoke ali vlivance in koruzo, zmes razdelite po pekaču in jo obložite z zamrznjenimi kockami špinače. Prelijte s prelivom. Na sredini pečice pecite 20 minut. Tik pred koncem peke po vrhu razporedite narezano klobasico.

Nasvet: Čim plitvejši je narastek, tem hitreje bo pečen

Vir: Dagmar von Cramm - Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke, prevod: Lidija Saje, Didakta, leto objave: 2010.