1. Zdrobov narastek

Sestavine

50 g  zdroba

250 ml mleka

40 g masla

3 jajca

en ščepec soli

malo naribane limonine lupinice

Priprava

Zdrob skuhate v vrelem, rahlo soljenem mleku. Za to potrebujete približno 10 minut. Posebej penasto umešate rumenjake in maslo ter to primešate ohlajenemu zdrobu, ki ste mu dodali naribano limonino lupinico. Nato penasto umešate še beljake in jih dodate mešanici iz zdroba in rumenjakov. Po želji lahko dodate še sladkor.

Zmes prelijete v dobro namaščen pekač in pečete približno 30 minut.

Rižev narastek

(Foto: iStockphoto)

2. Rižev narastek

Sestavine

50 g riža

500 ml mleka

50 g masla

40 g sladkorja

3 jajca

en ščepec soli

malo naribane limonine lupince

Priprava

Riž skuhate v vrelem malce slanem mleku, več kot 30 minut ne bo trajalo. Nato postavite lonec na hladno. Penasto umešate rumenjake ter sladkor in jih primešate ohlajenemu rižu, ki ste mu dodali limonino lupinico. Prav tako primešate še sneg iz beljakov. Zmes prelijete v pekač, ki ste ga pred tem namastili z maslom. Pečete približno 30 minut.

Kako pripraviti okusno kašo?

3. Narastek iz piškotov

Sestavine

50 g piškotov

500 ml mleka

40 g masla

en ščepec soli

3 jajca

malo naribane limonine lupinice

Priprava

Piškote nadrobite in skuhate v mleku. Za to boste potrebovali približno 5 minut. Pustite, da se malce ohladi. Penasto umešajte rumenjake in stepite sneg iz beljakov. Vse skupaj zmešajte, dodajte še limonino lupinico. Prelijte zmes v namaščen pekač in pecite približno 30 minut.

Več receptov za narastke dobite na Okusno.je. 

Narastek s panettonom in rozinami

(Foto: Thinkstock)