SESTAVINE ZA PORCIJO:

► 200 ml polnomastnega mleka
► 20 g polnozrnatega zdroba
► ščepec soli
► pol žličke masla
► kakav za posip (po želji)

V kozici zavremo mleko, ki smo mu dodali maslo in ščepec soli. Ko mleko zavre, temperaturo nekoliko znižamo in vanj vsujemo pšenični zdrob. Dobro mešamo z ročno metlico, da se zdrob ne sprime v kepice. Med občasnim mešanjem na nizki temperaturi ga kuhamo še približno 10 minut.

Kuhan zdrob serviramo v skledice. Po želji posipamo s kakavom in postrežemo.

Mlečni zdrob

(Foto: iStock)

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.