Žitno-sadna kašica

Žitno-sadna kašica (Foto: Didakta)

SESTAVINE ZA 1 PORCIJO

20 g koruznih kosmičev
zrela breskev
zvrhana žlička
surovega masla (8g)

PRIPRAVA

1. Koruzne kosmiče zmešajte v manjši kozici s 125 ml vode. Zavrite na šibkem ognju in med vrenjem mešajte še 1–2 minuti, potem odmaknite s plošče.
2. Breskev operite, skrbno zdrgnite lupino in odstranite peško. Potem sadež na drobno sesekljajte in dodajte h kosmičem. Dodajte še surovo maslo in s paličnim mešalnikom vse temeljito zmeljite.

Zamenjava

Namesto koruznih kosmičev lahko uporabite tudi riževe, ovsene ali pro-sene kosmiče. Breskev pa lahko nadomesti mango, kaki ali banana.

Prednost

V koruzi in breskvi je veliko betakarotena.

Vir: Dagmar von Cramm - Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke, prevod: Lidija Saje, Didakta, leto objave: 2010.