Žametna krompirjevo-koruzna juha

Žametna krompirjevo-koruzna juha (Foto: Didakta)

SESTAVINE ZA 1 MALČKA IN ODRASLO OSEBO:

350 g moknatega krompirja
svež koruzni storž
žlica olja
1/2 l zelenjavne juhe (instantne)
2 žlici kisle smetane
surova pečenica
malo sesekljanega peteršilja

PRIPRAVA:

1. Krompir olupite in na grobo nakockajte. Koruzni storž očistite, odstranite liste in laske, potem pa ga operite in z nožem postrgajte zrna.
2. V kozici pogrejte olje, na katerem 3 minute dušite krompir in koruzna zrna. Prilijte juho, vse skupaj zavrite in pokrito na zmernem ognju kuhajte 15 minut.
3. Juho zmiksajte s paličnim mešalnikom, primešajte kislo smetano, posolite in popoprajte.
4. Nadev pečenice iztisnite iz ovoja, oblikujte kroglice in jih za 5 minut položite v vrelo juho. Potresite s sesekljanim peteršiljem.

Nasvet: Sem in tja lahko vaš dojenček pokusi tudi malo slane hrane, vendar bodite pazljivi, da res le malo.

Vir: Dagmar von Cramm - Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke, prevod: Lidija Saje, Didakta, leto objave: 2010.