Osnovni recept za opoldansko kašico

Opoldanska kašica (Foto: Didakta)

SESTAVINE ZA 1 PORCIJO:

korenček (100 g)
krompir (50 g)
20 g svežega mesa
3–4 žlice sveže stisnjenega pomarančnega soka
2 žlički nevtralnega (repičnega) olja (8 g)

PRIPRAVA:

1. Zelenjavo operite, olupite in zrežite na 1 cm velike kocke. Meso zrežite na rezance.
2. Zavrite 100 ml vode, v njej zelenjavo pokrito skuhajte v 10 minutah (preverite s konico noža).
3. Kašico zdrobite s paličnim mešalnikom, ob tem dodajte sok in olje. Če je kašica pregosta, dodajte še malo vode.

Nasvet: Zamrznite več majhnih mesnih obrokov. Vrsta mesa ni pomembna – vsako ima svoje prednosti.

Zamenjava: Kdor ima sokovnik, lahko uporabi tudi druge sokove: vitamin C izboljša absorpcijo železa.

Vir: Dagmar von Cramm - Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke, prevod: Lidija Saje, Didakta, leto objave: 2010.