Krompirjevo-kumaricna kasica s puranjim mesom

Krompirjevo-kumarična kašica s puranjim mesom (Foto: Didakta)

SESTAVINE ZA 5 PORCIJ:

500 g kumare
300 g krompirja
100 g puranjih prsi
1/4 l metinega čaja
zrela hruška
za 1 obrok žlička repičnega olja

PRIPRAVA:

1. Kumaro operite, jo olupite, po dolgem razpolovite, z žlico odstranite semena, potem pa jo na drobno nakockajte. Krompir operite, olupite in ga tudi nakockajte.
2. Puranje prsi razrežite na tanke rezance. Kumaro in krompir zavrite z mesom in metinim čajem. Pokrito kuhajte na šibkem ognju vsaj 15 minut.
3. Hruško olupite, očistite, na grobo razrežite in primešajte. Vse pretlačite, ohladite in po odmerkih zamrznite. Odtajano kašico obogatite s slabo žličko repičnega olja.

Še bolj zdravo: Zraven pretlačite še 1/2 žličke svežih ali za noževo konico posušenih koprčevih vršičkov – to umirja prebavo.

Prednost: Metin čaj v kašici deluje blago in pomirjevalno na želodček vašega dojenčka.

Vir: Dagmar von Cramm - Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke, prevod: Lidija Saje, Didakta, leto objave: 2010.