Krompir z zelenjavo in s piščancem

Krompir z zelenjavo in s piščancem (Foto: Didakta)

SESTAVINE ZA 1 MALČKA IN 1 ODRASLO OSEBO:

250 g krompirja
200 g špinače (ali 150 g zamrznjene in odtajane)
200 g bučk
125 g piščančjih prsi
2 žlici repičnega olja
sol in poper
muškatni orešek
50 g fete
2 žlici sezamovih semen

PRIPRAVA:

1. Krompir operite, olupite in zrežite na 2 cm velike kocke. Špinačo operite, očistite in sesekljajte. Bučke operite in razrežite na kocke. Piščančje prsi operite in obrišite.
2. Krompir in meso zavrite z 200 ml vode v kozici in kuhajte do mehkega. Potem dodajte špinačo in bučke ter kuhajte še 5 minut.
3. Za malčka zmeljite košček piščančjih prsi (25 g) s četrtino zelenjave. Primešajte čajno žličko olja.
4. Za mamico preostalo zelenjavo začinite s soljo, poprom in z muškatnim oreškom. Meso zrežite na rezance. Feto nakockajte. V majhni ponvi opražite sezamova semena do zlatorumene barve, dodajte žlico olja, na hitro opražite še feto in meso ter ju naložite na zelenjavo.

HITRO: Uporabite le eno vrsto zelenjave. Feto in sezam pa dajte naravnost na krompirjevo-zelenjavno mešanico.

Vir: Dagmar von Cramm - Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke, prevod: Lidija Saje, Didakta, leto objave: 2010.