Kašica s kuskusom

Kašica s kuskusom (Foto: Didakta)

SESTAVINE ZA 5 PORCIJ:

500 g buče hokaido ali korenčka
80 g kuskusa (polnozrnatega)
1/4 l korenčkovega soka
3 žlice tahina (sezamove paste)

PRIPRAVA:

1. Bučo operite in razrežite na koščke ali pa olupite korenček in ga na drobno razrežite. Dajte jo/ga v kozico s 300 ml vode, zavrite in pokrito kuhajte na šibkem ognju do mehkega.
2. Med tem kuskus zmešajte s korenčkovim sokom in počakajte, da nabrekne. Potem ga s tahinom dodajte h kuhani buči ali kuhanemu korenju in s paličnim mešalnikom vse skupaj zmeljite v fino kašico. Na hitro zavrite.
3. Ohladite in po odmerkih zamrznite. Ko odtajate in prevrete, primešajte čajno žličko olja.

Nasvet: Buče hokaido ni treba lupiti. Kot pri večini zelenjave so najdragocenejše snovi namreč tik pod lupino.

 

Vir: Dagmar von Cramm - Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke, prevod: Lidija Saje, Didakta, leto objave: 2010.