Jagnjetina z rižem

Jagnjetina z rižem (Foto: Didakta)

SESTAVINE ZA 1 OTROKA IN 1 ODRASLO OSEBO:
velika koleraba (200 g)
125 g puste jagnjetine
2 žlici repičnega olja
120 g predparjenega riža (parboiled)
žlica posušenega češmina
70 g rukole
sol in poper
kari v prahu

PRIPRAVA:

1. Kolerabo olupite in razrežite na 1 cm velike kocke, prav tako na kocke razrežite tudi jagnjetino.
2. V kozici segrejte žlico olja in na njem dušite meso. Dodajte češmin, riž in kolerabo, prilijte 1/4 l vode ter vse znova zavrite in na šibkem ognju pokrito kuhajte do mehkega.
3. Medtem operite rukolo, odrežite peclje in liste na grobo sesekljajte.
4. Za kašico odvzemite tretjino mase (250 g), dodajte čajno žličko olja in vse skupaj temeljito pretlačite.
5. Za mamico začinite mešanico s soljo, poprom in karijem ter primešajte rukolo.

Vir: Dagmar von Cramm - Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke, prevod: Lidija Saje, Didakta, leto objave: 2010.