Lahkonočnice - Pravljična škatla

(Foto: A1)

Pri projektu so sodelovali avtorji Lahkonočnic in pravljičarji, kot so Cvetka Sokolov, Žiga X Gombač, Boštjan Gorenc - Pižama in Sebastijan Pregelj. Razkrili so nam, kaj so skrivnosti dobre pravljice, ki pritegne bralce in poslušalce.

Odziv na nagradni natečaj Lahkonočnice – Pravljična škatla je bil fantastičen. Ugotovili smo, da so številnim otrokom predmeti iz Pravljične škatle burili domišljijo. V njihovih pravljicah so nastopali skrivnostni junaki z nadnaravnimi silami, živali, zgodbe so bile zelo zavito napisane, da do konca nismo vedeli, kako se bodo končale. Prav vse pa so imele pravljično srečen konec, ob katerem smo se nasmehnili.

Prvi teden je zmagala pravljica Božična snežno bela kapa za Micra, drugi Prav posebne barvice, tretji Prehlajeni zmaj, četrti pa Čudežne nogavičke. Vse štiri male pisatelje smo nagradili s Pravljično škatlo in piškoti.

Veliki zmagovalec nagradnega natečaja Lahkonočnice – Pravljična škatla pa je petletna Neja, ki je napisala pravljico Čudežne nogavičke. Njena pravljica bo postala Lahkonočnica. Spremljajte nas še naprej, saj bomo zmagovalca in proces nastajanja zvočne pravljice posneli s kamero.

Če pa ste tudi vi in vaši otroci veliki ljubitelji pravljic, jim lahko vsak večer prisluhnete TUKAJ.

Sponzorirana objava