Že poslušate Lahkonočnice? To so zvočne pravljice sodobnih slovenskih avtorjev, ki jih najdete TUKAJ. Med njimi so tudi dela našega današnjega gosta, Sebastijana Preglja, ki nam je v prvem videoprispevku zaupal, da je tudi sam začel pisati še kot otrok. V prvem videoprispevku je z nami delil tudi nasvete, kako se lotiti pisanja. V drugem videoprispevku pa si lahko pogledate, katere tri predmete je našel v pravljični škatli.

SODELUJTE V NAGRADNEM NATEČAJU

Vabimo vas, da na podlagi treh predmetov iz pravljične škatle skupaj z otroki napišete ali narišete pravljico. Do 27. decembra 2017 nam jo lahko pošljete tako, da izpolnite prijavnico na dnu strani. S tem se boste potegovali za lepo nagrado – pravljično škatlo in slastne piškote. Ter za glavno nagrado - da pravljica vašega otroka postane prava Lahkonočnica. Otrok bo imel priložnost, da jo pod mentorstvom pravljičarke Cvetke Sokolov izboljša. Nato bo posneta in jo bodo vsi lahko poslušali TUKAJ.

Sebastijan Pregelj

Sebastijan Pregelj nam je v prvem videoprispevku dal nekaj nasvetov, kako se lotiti pisanja. (Foto: Aljoša Kravanja)

Sebastijan Pregelj

V drugem videoprispevku pa je odprl pravljično škatlo. (Foto: Aljoša Kravanja)

Sebastijan Pregelj

Oreh, orglice in pisana peresa. Na podlagi tega z otroki napišite ali narišite pravljico ter se potegujte za lepo nagrado. (Foto: Aljoša Kravanja)

Sebastijan Pregelj pravi, da je morda vztrajal pri pisanju tudi zato, ker je v svoji mladosti prejel lepo spodbudo dveh slovenskih avtorjev – Toneta Pavčka in Cirila Zlobca. S sodelovanjem v natečaju lahko tudi vaš otrok dobi spodbudo, zaradi katere se bo trudil še naprej in postajal čedalje boljši pisec.

S Sebastijanom Pregljem na našem portalu počasi zaključujemo pravljični mesec. Nasvete, kako otrokom pomagati napisati pravljico, so z nami v tem mesecu delili tudi Boštjan Gorenc – Pižama, Žiga X Gombač in Cvetka Sokolov. Vsi so avtorji Lahkonočnic. Njihove nasvete lahko poiščete na naši spletni strani v rubriki Pravljična škatla.

Sponzorirana vsebina

Nagradni natečaj je zaključen.