Z otroki že poslušate Lahkonočnice? To so zvočne pravljice sodobnih slovenskih avtorjev, ki jih lahko najdete TUKAJ. Med njimi so tudi dela našega tokratnega sogovornika, pisca, prevajalca in komika Boštjana Gorenca - Pižame. TUKAJ lahko poslušate celotno pravljico, ki smo jo lahko le del vključili v prvi videoprispevek, ki ga najdete zgoraj. V njem nam je Pižama še razkril, kako lahko otrokom pomagamo ustvariti pravljico in kako se pisanja loti sam.

Pisati je začel v osnovni šoli. Vedno je imel burno domišljijo, a še zdaj je zanj najtežji del – usesti se ter to, kar nastaja v njegovi glavi, zliti na papir. Kar ni redka zagata. Muči lahko tudi marsikaterega nadobudnega ustvarjalca, zato je ta decembrski natečaj odlična motivacija, da se le usedemo in poskušamo nekaj napisati ali narisati. 

NAGRADNA IGRA – SPODBUDITE OTROKE, DA USTVARJAJO PRAVLJICE

Skupaj z otroki si oglejte drugi videoprispevek, v katerem Boštjan odpre novo, tretjo pravljično škatlo ter predlaga, kako lahko na podlagi predmetov, ki jih je našel v njej, otroci ustvarijo svojo pravljico. Vabimo vas, da nam njihove izdelke prek prijavnice na dnu strani pošljete do 27. decembra 2017 ter se tako potegujete za nagrado – pravljično škatlo in slastne piškote. Najboljša pravljica pa bo prejela še glavno nagrado – s pomočjo pravljičarke Cvetke Sokolov jo bo avtor lahko izboljšal, nato bo posneta kot prava pravcata Lahkonočnica! 

Boštjan Gorenc Pižama

Le kje bom navdih našel danes, se vpraša vsak pisec. (Foto: Aljoša Kravanja)

Boštjan Gorenc Pižama

Ne bo težav – tu je pravljična škatla, v kateri se zagotovo najde nekaj, kar nas lahko navdihne. (Foto: Aljoša Kravanja)

Boštjan Gorenc Pižama

Le kaj se skriva v njej? (Foto: Aljoša Kravanja)

Pravljična škatla

Nogavice, knjiga in povečevalno steklo. Na podlagi teh treh predmetov vas vabimo, da vaši otroci napišejo ali narišejo svojo pravljico. (Foto: Aljoša Kravanja)

Na naši spletni strani v tem veselem decembru vsak teden objavljamo pogovor z novim slovenskim pravljičarjem. Prijazno pred nami niso skrili nobene svoje skrivnosti! Vsak teden tudi odpremo novo pravljično škatlo in si želimo, da bi otroci v njej našli navdih.

Boštjan Gorenc - Pižama polaga na srce, da je, ko začnemo pisati, pomembno le, da imamo željo povedati zgodbo. Ta se zagotovo skriva v prav vsakem od nas. Zato dajte otroku priložnost, da odkrije svojo ustvarjalnost. Spodbudite ga, da začne pisati ali risati. In kot poudari Pižama v prvem videoprispevku. Najprej je potrebna domišljija. Na koncu pa le vaja, vaja, vaja. Ta je tista, ki naredi mojstra.

Imamo pa že tudi zmagovalno pravljico prejšnjega tedna. Njen naslov je Prav posebne barvice. Čestitamo zmagovalki Ini, ki bo prejel pravljično škatlo in piškote, poteguje pa se tudi za glavno nagrado – da njena pravljica pod mentorstvom Cvetke Sokolov postane posneta kot Lahkonočnica.

Sponzorirana vsebina

Nagradni natečaj je zaključen.