Par

(Foto: Pixabay)

'Pogovarjajva se.'

Moški to razume kot, da gre za težavo, ki jo je treba rešiti. Točno vedo, da so nekaj naredili narobe. Ženski pomeni pogovor komunikacijo, sredstvo, da je zveza močnejša. Predlog za pogovor ni nujno osnovan na nekih težavah.

'Ne poslušaš me.'

Moški bolje vidijo celotno situacijo, če razmišljajo o njej. Pogosto se zgodi, da so videti povsem odsotni, toda v resnici slišijo.  Ženske zaskrbljenost izražajo z vzdihom, gestami, dodajajo besede. Moški včasih takšnega vedenja ne razumejo.

'Narediva to skupaj.'

Moški ne marajo deliti svojih zmag z drugimi, pohvalo želijo obdržati ase. Zato niso dobri pri timskem delu, vendar tega ne bodo priznali na glas. Strokovnjaki se strinjajo, da je hormon oksitocin zaslužen, da so ženske bolj družabne od moških.

'Pusti me pri miru.'

Ko je moški v stresni situaciji, ne želi o tem razpravljati, ampak želi sam v miru o vsem razmisliti. Ženske po navadi molčijo zato, ker mislijo, da tako kaznujejo svojega moškega, kar pa seveda njemu ni razumljivo.

'Razpravljala bova kasneje.'

Kasneje je za moške nevtralna beseda, ker so njihove misli lahko okupirane še s čim drugim. Ženske so kot multipraktik, lahko počnejo več stvari hkrati. Tako, da če ženski predlagaš razpravo kasneje, jo pravzaprav lahko užališ.

'V redu je.'

Moški niso tako čustveni kot ženske in to se kaže v njihovem govoru. Za njih so popolnoma normalne besede: v redu je, ok je, dobro je. Ženska dnevno izgovori 20.000 besed, kar je 1,5-krat več kot moški. Da vsako situacijo predstavijo slikovito, uporabljajo besede: fantastično, prekrasno in podobno, dobro je za njih preveč prazna beseda.