Ločitev

(Foto: Thinkstock)

Ne ločita se, ker je ločitev predraga.

Nekateri pari razmišljajo o tem, kakšni stroški jih čakajo, če bi se odločili za ločitev. Če ugotovijo, da bodo na slabšem, potem se odločijo ostati poročeni in trpeti težave, samo zato da ohranijo materialno stabilnost in varnost.

Otroci ne smejo trpeti.

Marsikateri starši se ne ločijo, ker mislijo, da bodo zaradi tega trpeli otroci. Toda vprašati se morate, ali ni dovolj za njih že to, da se vsak dan prepirata. Nezdrav odnos jim prej škodi kot koristi.

Nimava se tako slabo.

Mnogi menijo, da je za ločitev nujna ekstremna situacija. In če se to ne zgodi, je pametneje ostati v zvezi, ker ne vidijo jasnega vzroka za ločitev. ''Nimava se tako slabo,'' dejansko se ne bi smel glasiti opis zveze.

Ločitev je ponižujoča in znak neuspeha.

To je pogost razlog, zakaj pari ostanejo skupaj. Pari, ki so obkroženi s prijatelji in družino, imajo potrebo, da izpolnijo njihova in tudi svoja pričakovanja, tako da ohranijo zakon.

Nobena zveza ni popolna.

To je zelo pogosta izjava, ker na nek način upravičujejo to, da so v slabi zvezi. Neuspeh pripisujejo človeštvu in zato jih vest ne grize tako močno. Zato ostajajo v slabi zvezi, ker po njihovem mnenju nobena ni popolna.