Par

(Foto: Thinkstock)

Zelo veliko moških se poroči z žensko, ki je kopija njihove mame. Francoski raziskovalci so v študijo vključili 70 moških in žensk, primerjali so jih z njihovimi starši in prišli do zanimivih podatkov.

Niti en moški ni bil videti kot ženin oče, med tem ko je gotovo vsaka ženska bila zelo podobna moževi mami. ''Nič slabega ni, če moškega privlači ženska, ki je podobna njegovi mami. Evolucija in naravna selekcija sta nas ''programirala'', da iščemo partnerje iste vrste. In ker so moški prvi in najtesnejši stik ustvarili s svojo mamo, ona postane primer tega, kar iščejo. Očetje preprosto ne pustijo takšnega vpliva na svoje hčerke,'' tako trdi psihologinja Urszula Marcinkowska.

Se prepirate pred otrokom?!

Vendar takšna povezava ni le zaradi videza. Odnos moškega z mamo vpliva na to, kakšne odnose bo imel moški z ženskami. Tako navaja sociolog Michael Kimmel.

Najbolj uspešni bodo z ženskami tisti moški, ki so bili povezani s svojimi mamami. Tisti, ki so imeli slab odnos z mamo, bodo iskali žensko, ki bo ista kot njihova mama. ''Ampak ti slabi odnosi se po navadi slabo končajo. Ker bodo s pomočjo te ženske poskušali popraviti skrivljene odnose in na koncu se po navadi to ne konča dobro,'' pravi strokovnjak William Pollack.

To je osem znakov slabega zakona.