Otrokov nasmeh - 7

Vikendi naj bodo drugačni! (Foto: Profimedia)

Celodnevna služba vse dni v tednu

Biti oče ali mama pomeni neprekinjeno odgovornost in skrbi za svojega otroka. Za mamice in očke, ki so na porodniškem dopustu pomeni to tudi celodnevno delo. Veliko staršev zato potarna, da niti ne vedo, kateri dan v tednu je, saj so si vsi enaki. Zapomnite si, da malčki resda potrebujejo rutino, kar pa ne velja za starše!

Poskrbite, da boste vsaj eno popoldne v tednu preživeli drugače kot sicer. Če to ni mogoče, pa vsaj konec tedna. Naj za vikend očka prevzame nekatera opravila, še bolje in zabavneje bo, če se jih bosta lotila skupaj. Če imate vikend razdeljen tako, da en dan pospravljate, drugi dan pa ste prosti, potem se takrat odpravite ven, v naravo, na izlet.

Vzemita si čas zase

Med tednom velikokrat zmanjka časa za aktivnosti v dvoje. Če imate varstvo, potem svojega otroka za kakšno uro pustite v varnih rokah, ki jim zaupate, vi pa se posvetite partnerju. Pojdita v kino, na sprehod, tenis, kolesarit, v savno itd., drugačen pa naj bo tudi čas obrokov – skupaj skuhajta kosilo ali večerjo itd.

Pogosto se najhujši čas dneva začne, ko pridete iz službe. Kosilo, otroci, partner, razmetano stanovanje. Komu se posvetiti najprej? Pogrešate romantiko, toplino, pogovor ali pa vsaj pet minut v miru za kavo?

Kartanje

Vsaj za vikend si vzemita kakšno urico povsem zase. (Foto: iStockphoto)

 

Svoje mnenje lahko izrazite na naši Facebook strani ali pa se nam samo pridružite s klikom na