Preberite si, kako se nikakor ne smete vesti, če želite, da bi vaša romanca trajala.

Težave v zvezi

(Foto: Thinkstock)

Nespoštovanje

Eden izmed partnerjev se norčuje iz drugega, tako zasebno kot v javnosti. Zmerja ga z žaljivimi imeni in ne upošteva partnerjevega mnenja. Ne spoštuje partnerja in ceni samo sebe.

To lahko spremenite tako, da se postavite v položaj svojega partnerja, ki ste ga žalili. In ko boste drugič spet želeli storiti to, se spomnite, kako neprijetno je to in kako radi ga imate.

Kritiziranje

Eden izmed partnerjev ves čas kritizira drugega, ko le-ta naredi kakšno napako. Včasih opozarja na napake, ki jih je oseba naredila v preteklosti. Na koncu se zgodi, da ne kritizira samo napak, ampak tudi način, kako kaj dela.

Ne delajte iz muhe slona, še posebej bodite pozorni, da v pogovoru ne uporabljate agresivnega tona.

Napadalnost

Namesto da prizna, da je naredil nekaj narobe, se odzove napadalno, češ da ni kriv on. To po navadi vodi v prepir in nasilje.

Prevzemite odgovornost za lastne napake in se opravičite. Prostega časa ne porabite za prepir, ampak ga izkoristite lepše. 

Izogibanje konfliktom

Ko eden izmed partnerjev začuti, da se pripravlja prepir, se po navadi 'povleče' in ignorira svojega dragega na različne načine.

Ne bežite pred lastnimi čustvi in ostanite zvesti samemu sebi. Vedno poskušajte na miren način rešiti obstoječe težave in v prihodnosti se boste s partnerjem super razumeli.

razmerje

(Foto: Thinkstock)