Par

(Foto: iStock)

Izpostavili smo pet vzrokov, zakaj se želi ženska čim prej poročiti.

1. Njene prijateljice, bivše sošolke so že poročene.

Uf, kako beden je občutek, če veste, da so vse bivše sošolke iz osnovne šole že srečno poročene. Če slučajno srečate prijateljico iz mladosti in vam začne razlagati o svojem možu, zagotovo pomislite na to, da bi tudi sami zajadrali v zakonski stan.

2. Biološka ura vam tiktaka.

V službi poslušate o sodelavkinem sinu, kako je bolan, kako ga pazi babica. Na vratih poslovne stavbe srečate znanko, ki vam razlaga, kako super se je imela v nakupovalnem centru s svojima otrokoma. Za trenutek vas stisne pri srcu. Vi sanjarite o princu na belem konju ... Slej ko prej ga boste spoznali in takrat si boste tudi vi lahko ustvarili družino. Takrat boste vi drugim govorili o uspehih in neuspehih svojih potomcev.

3. Nihče vam ne bo več rekel, da vas zanimajo ženske.

Nimate nič proti istospolno usmerjenim, samo moti vas dejstvo, da to menijo tudi za vas. Če še niste poročeni, to še ne pomeni, da ne čakate na moškega dragega. Nekega dne ga boste mogoče srečali na vogalu svoje ulice in tega se boste spominjali vse življenje. Poročila se bosta in vse bo kot v pravljici. Če pa že imate izvoljenca, potem pa ga spodbudite, da vas zasnubi. Ne skrivajte ga in ne živita na koruzi v nedogled.

4. Sorodniki vas ne bodo več ogovarjali.

Vsi sorodniki govorijo o vas, da ste stari in da bi se morali poročiti? Če vas to spravlja ob pamet, jim zaprite usta z vabilom na poroko. Potem bodo imeli nekaj, o čem bodo govorili še mesece.

5. Lažje boste živeli.

Roko na srce – z dvema plačama se lažje živi, pa čeprav nista zelo veliki. Ko bo druga polovica prispevala h gospodinjstvu, boste lahko popravili tiste drobnarije v stanovanju, ki vas že od nekdaj motijo. Skupaj bosta lahko tudi lažje dobila kredit in si ustvarila sanjski dom.

Koliko jih je sklenilo zakonsko zvezo leta 2016 v Sloveniji?

Sicer ne vemo, kakšni so bili njihovi vzroki, da so si prisegli večno zvestobo, toda lani se je poročilo kar 18 parov dnevno. 75,6 odstotkov vseh porok se je odvilo v soboto. In če niste vedeli, največ jih je izreklo usodni DA 18. junija.

Kar pa je malce nenavadno, ampak dejansko zelo lep običaj: 69 ženinov in 80 nevest si je prihodnost v dvoje zapečatilo na svoj rojstni dan. Po statističnih podatkih je bila največja starostna razlika med ženinom in nevesto več kot 50 let.

Poroka

(Foto: iStock)