Očka z otrokom - 2

Ni dovolj, da ljubezen samo izkazujete otroku, morate jo tudi partnerju. (Foto: iStockphoto)


Želite, da vaš otrok odrašča v ljubeči družini? Potem ni dovolj, da samo njemu izkazujete ljubezen. Pokažite, da imate radi svojega dragega izvoljenca. Če bo vaš otrok videl, da so njegovi starši še vedno zaljubljeni, se bo počutil samozavestnejšega, čustveno bo zelo stabilen, obenem pa bo presrečen, ker se imata njegova mamica in očka zelo rada.

►Tudi v javnosti partnerja poljubite na obraz, tudi v javnosti se kljub zrelim letom še vedno lahko držite za roko tako kot v mladosti. Nihče vas ne bo posebej opazoval v množici ljudi, zagotovo pa vas bo z enim pogledom ošinil vaš malček. In zelo fino se mu bo zdelo, da sta mamica in očka prava najstniška zaljubljenca.

►Večkrat pokažite, da vas skrbi za partnerja, da vas zanima, kako je preživel dan ... Vpričo otrok delita svoje lepe in tudi slabše trenutke, saj bo tako videl, da sta drug drugemu v oporo tako v slabem kot tudi dobrem.

►Ne pozabite tudi na glas izreči večno romantičnih besed: ''Ljubim te!'' Ne bo odveč, če na glas pohvalite tu pa tam partnerjev videz, dobro opravljeno delo, če mu laskate, se dobrikate ali zahvalite za nekaj, kar niti ni bilo tako pomembno.

►Ne čakajte le na dan ljubezni ali rojstni dan, možu ali ženi lahko darilo v znak ljubezni podarite tudi na čisto običajen dan. Ne potrebujete prave priložnosti, izgovorov, majhno pozornost lahko izročite brez pravega razloga. No, pravi razlog je seveda ljubezen, ki jo čutite do očeta ali matere svojih otrok.

Naj vaš dom postane en velik oblak ljubezni, pa čeprav se sliši ''pocukrano''. Ljubezen premika gore in če jo boste vsak dan negovali, bo iz dneva v dan cvetela, tudi takrat, ko se bodo nad njo zgrnili težki oblaki. Pa tudi otrokom boste dali dobro popotnico za življenje …

poljub

Poljubljajte in objemajte se tudi v prisotnosti otrok! (Foto: Reuters)