Noge v postelji

Švedinje seksajo s partnerjem tudi, če je v postelji speči otrok. (Foto: Thinkstock)

Huffington Post navaja, da so starši po vsem svetu pravzaprav nezadovoljni s svojim spolnim življenjem po prihodu novega družinskega člana. Nasprotno, Švedinje priznajo, da jim nove obveze stojijo na poti do spolnih užitkov, a kljub temu so vseeno zelo aktivne. Od 600 mater, ki je sodelovalo v anketi, jih ima 48 odstotkov spolne odnose enkrat do dvakrat tedensko, 4 odstotke pa vsak dan. Za primerjavo – Američanke pravijo, da po rojstvu otroka tako redko seksajo, da bi lahko brez težav s partnerjem spale v ločenih posteljah.

Pri drugi raziskavi so prišli do zaključkov, da staršem na Švedskem ni najljubša možnost – seks v isti postelji kot je otrok, ampak pritožujejo se večinoma le nad tem, da takrat ne morejo biti toliko ustvarjalni in svobodni, kot bi dejansko želeli. Pač ne morejo preizkušati novih položajev in vse skupaj se mora končati zelo hitro.

To, da otrok spi v isti postelji s starši, je na Švedskem sprejemljivo, in sicer dokler ne gre v šolo. Ko postane dovolj star in se začne zavedati vsega okrog sebe, morajo biti Švedinje v spolnem življenju zelo iznajdljive.

In še ena informacija – 59 odstotkov Američank je priznalo, da so imele spolne odnose v sobi, v kateri je bil prisoten otrok, vendar se vse skupaj ni zgodilo v isti postelji.