načrtovanje dnevne sobe

Ženske odločajo o tem, kje bo družina preživela počitnice, kako se bodo razdelili stroški na družinske člane ... (Foto: iStockphoto)

Britanski raziskovalci so ugotovili, da tri četrtine odločitev, ki so povezane z družino, sprejmejo ženske. Preučevali so navade 3000 parov in spoznali, da ženske zelo pogosto odločajo o tem, kje bodo preživeli poletne počitnice, v kateri trgovini bodo nakupovali, kje bodo pili kavo, kako se bodo razdelili stroški na družinske člane in tudi koliko otrok bodo imele.

Moški imajo največji vpliv pri izbiri družinskega avta in kateri program bodo gledali na televiziji. Približno 60 odstotkov moških je priznalo, da ženske odločajo tudi o številčnosti spolnih odnosov in o tem, kdaj bodo.

Raziskovalci so bili presenečeni nad iskrenostjo moških, da odločitve prepustijo svojim boljšim polovicam. ''Ideja o tem, da je gospodar hiše moški, izvira iz preteklosti. Družinski dogodki se pravzaprav odvijajo točno tako, kot želi ženska,'' je povedal predstavnik raziskovalcev.

Dve tretjini moških popolnoma verjame v pravilnost odločitev, ki jih sprejmejo njihove partnerice, ne glede ali gre za vprašanje o prehrani, zdravju ali vzgoji otrok. Ženske pri doseganju svojih ciljev izberejo zanimivo taktiko – moškim ugodijo tako, da jim kuhajo njihove najljubše jedi ali celo nosijo zapeljiva oblačila. Nasprotno pa moški poskušajo svoje drage zadovoljiti z darili.

Jezna ženska

Kdo je gospodar hiše? Ženska! (Foto: iStockphoto)