Prepir

(Foto: Thinkstock)

V vsakem zakonu prihaja do sporov, tudi glasnih okrog denarja. Če ne želite, da gre spor v napačno smer, je ključno, da se držite nekaterih pravil.

→ Nikoli ne skrivajte svojih dolgov pred partnerjem. Kljub temu da poskušate vse prikriti, da poskušate na skrivaj vrniti denar, bo partner verjetno slej ko prej vse izvedel. Pozabite na osramočenost, bodite iskreni in skupaj poiščita rešitev. Huje je to, da partner ne ve za dolgove in planira nakup nečesa velikega ali dopust.

→ Zasluženi denar in izdatke dajte na papir in preračunajte, koliko finančnih sredstev potrebujete za določeno stvar.

→ Nikoli pred partnerjem ne skrivajte, kaj ste si kupili. Mogoče je partner načrtoval, da denar porabita za kaj drugega.

→ Vsak ima svoje potrebe, želje, sanje, tu pa tam si jih v dogovoru s partnerjem tudi uresničite.

→ Vedno se posvetujta drug z drugim glede nabave večje stvari. Prav tako skupaj določita, ali jo bosta plačala z gotovino ali bosta vzela kredit.

→ Prav vsak mora imeti tudi svoj denar, ki ga lahko zapravi tudi za ''neumnosti'', če tako želi. Pri tem pa ne smeta obsojati drug drugega.

→ Vedno imejte v mislih, da nekdo bolje ravna z denarjem, drugi malo manj. Zato je prav, da se o tem veliko pogovarjata in skupaj rešujeta težave, ko pride do njih.