Starši

(Foto: Thinkstock)

Dojenčkov prihod predstavlja mnogim velik izziv za zakon, toda obstajajo načini, da se nekoč strastni ljubimci, sedaj utrujeni starši, še vedno držijo za roke in si globoko zrejo v oči.
Seveda nimate več toliko časa drug za drugega. Namesto romantičnih večerij je sedaj na programu uspavanje otroka. Strastne poljube potisnejo v ozadje menjavanje plenic, pripravljanje stekleničke …

Švedski strokovnjaki so opazili, da se kar tretjina parov razide po otrokovem prihodu v družino. V študijo so vključili pare v treh fazah: šest mesecev po otrokovem rojstvu, po štirih in osmih letih.

Obstaja pet trikov, kako ohraniti zakon.

Jasna komunikacija

Vedno je pomembno, da partnerju iskreno in odprto poveste, kako se počutite in kaj želite, še posebej takrat, ko se vaše življenje spreminja. Od tega je odvisno, ali bosta ostala tim ali bo vsak šel po svoji poti.

Objemajte se

Zagotovo se ne boste mogli ljubiti tako pogosto, kot ste navajeni, ampak ne odrecite se objemom in poljubom kar tako, mimogrede. Fizični kontakt okrepi odnos.

Negujte zvezo

To je seveda težko, ampak strokovnjaki apelirajo na vas, da se potrudite. Ne dovolite si, da se vaš pogovor vrti le okrog plenic in otroške hrane.

Hvalite partnerja

Ni lahko ostati pozitiven, ko ste izčrpani, ampak krivde ne prenašajte na partnerja.

Poiščite pomoč

Ne zapustite ladje, ki tone. Namesto tega poiščite pomoč, profesionalca, ki vam bo pomagal ohraniti zakon.