Nosečnica

(Foto: Thinkstock)

Nosečnost je vedno novost, zaradi nje se lahko zveza okrepi ali se lahko partnerja razideta. V vsakem primeru vaše življenje ne bo več isto, kot je bilo.

Otrok je pravi vzrok za poroko, veselje in zabavo. Pozabite na vsa nesoglasja, malenkosti, ki so vaju s partnerjem ločevale, rajši gradite skupno življenje v troje. Skupaj je vedno lepše, zabavnejše, prinese več sreče. Opazovanje, kako otrok raste, vnaša tudi v vaše življenje posebno kakovost.

Stres, ki ga prinaša nepričakovana nosečnost, se lahko okrepi pod vplivom nosečniških hormonov. Po navadi vodi v prepiranje med partnerjema. Ženske se lahko počutijo zmedeno, osamljeno, nerazumljeno in prestrašeno. Ta stres ima tudi močan vpliv na moške. Zato potrebujeta oba veliko potrpljenja, trezno razmišljanje in toplo srce.

Nosečnost in otrok vam bosta pokazala, da je imeti družino nekaj prekrasnega. Mogoče se boste nekega dne vprašali, ali bi sploh ostala skupaj, če vas ne bi presenetila nosečnost. Toda spoznali boste, da je tako lepše, kot da bi bili sami.

Na nov način življenja se boste seveda najprej morali navaditi in to se ne bo zgodilo čez noč, lahko traja mesece, leta. Partnerja se bosta učila drug od drugega in v zakonu boste ugotovili, da vam ne bo vedno postlano z rožicami. Toda med tem ko bo otrok rastel, se bosta partnerja tudi bolje spoznala in veza med njima bo postala močnejša, dobila bo krila.