Moški svojo identiteto povezujejo s partnerico in družino, prilagajanje novemu – samskemu življenju pa jim gre veliko težje od rok kot ženskam. To je navedba The Huffington Posta, kjer še pišejo, da naj bi se moški zaradi ločitve vedli veliko bolj destruktivno kot predstavnice nežnejšega spola.

Ločitev - 1

(Foto: iStockphoto)

Ločitev kot novica o smrti ali odpoved delovnega razmerja?

Moški naj bi ločitev doživljali povsem enako kot novico o smrti bližnjega ali odpovedi delovnega razmerja. Zaradi tega se v veliko večjem odstotku kot ženske zatečejo k alkoholizmu, imajo psihične težave, se zredijo, so depresivni ali celo razmišljajo o samomoru, še piše omenjeni spletni portal.

Ranjeni ego ...

Ego je pokazatelj naše vloge v družbi, tako poročeni moški kot ženke pa svoje poslanstvo povezujejo s srečo v zakonu in družinskem življenju. Zato razpad razmerja dojemajo kot osebni poraz. Raziskava je pokazala, da razhod mnogi razumejo kot izgubo ''jaza'', kar pogosto vodi v jezo, črnogledost, anksioznost in depresijo.

Prehitevanje dogodkov

Medtem ko se nekateri moški začnejo še bolj kot sicer zatekati k delu, se drugi začnejo predajati alkoholu in brezdelju. Prav tako jih izguba stalnosti, ki jo težje priznajo kot ženske, potisne v prehitro iskanje nove partnerice. Mnogi se v razmerje spustijo, ne da bi razrešili in preboleli propadlo vezo.

Vendar, ali vztrajati v zakonu za vsako ceno?

Ločitev - 2

(Foto: iStockphoto)

 

Svoje mnenje lahko izrazite na naši Facebook strani ali pa se nam samo pridružite s klikom na