Ženska beli

Popravljanje in obnavljanje ni več le domena moških. (Foto: Profimedia)

Polovica žensk misli, da so spretnejše pri hišnih popravilih kot moški. Vsaj tako navajajo Britanci, ki so v študijo vključili 1244 ljudi. Skoraj 60 odstotkov žensk doma same popravljajo, saj ne morejo dočakati, da to naredi njihova boljša polovica. Daily Mail navaja, da vse to vodi k prepirom, saj ženske vse pogosteje v rokah držijo orodje. Ne morejo se zanesti na moške, prepričane so, da bodo vse popravile dobro in v najkrajšem možnem času. Kljub vsemu pa mnoge priznajo, da nasvet le poiščejo pri dragem.

''Hišna popravila niso več samo moška domena, ženske vse pogosteje vzamejo orodje v roke. Tako privarčujejo tudi denar in osvojijo nove veščine,'' je povedala Lynne Wilson.

Prejšnje študije so prikazovale, da skoraj polovica ljudi ne zaključi hišnega popravila do konca. Glavna krivca za to sta pomanjkanje časa in dolgočasje, četrtina pa jih enostavno ne zna.

Kaj vse naredijo ženske same?

Ženske same zamenjajo žarnico, varovalko, popravijo pipo, straniščno školjko, luknje in razpoke v steni, okna, zamenjajo kljuke na vratih, belijo, lepijo tapete in obesijo sliko na steno.