Ločitev - 1

Vzroki za ločitev so lahko smiselni ali nesmiselni ... (Foto: iStockphoto)


1. Če ste ženska in ste se poročili pred 18. letom starosti, imate 48 odstotkov več možnosti, da se ločite pred 10. obletnico poroke. Starejši ste se poročili, manj možnosti imate za ločitev.

2. Če si želite otroka bolj kot vaš mož, ne glede kateri bi bil po vrsti, imate dvakrat večjo možnost, da se bo vaš zakon končal z ločitvijo, v primerjavi z zakonci, ki so enotni glede tega, koliko otrok bodo imeli.

3. Če imate dva sinova, vaša možnost za ločitev je 36,9-odstotna. Če pa imate dve hčerki, verjetnost za ločitev zraste na 43,1 odstotka.

Zakonca

Strokovnjaki ugotavljajo, da imate več možnosti za ločitev, če ste se poročili zelo mladi. (Foto: iStockphoto)

4. Vaš otrok je hiperaktiven? Potem imate dvakrat večjo možnost, da se boste ločili, v primerjavi z zakonci, ki nimajo otroka s to motnjo.

5. Če ste pred možem imeli še druge partnerje, potem imate prav tako dvakrat večjo možnost za ločitev, v primerjavi s tistimi ženskami, ki so spale samo z možem.

6. Če se kot otrok na fotografijah niste smejali, imate petkrat večjo možnost, da boste podpisali ločitvene papirje, v primerjavi s tistimi, ki so se v otroštvu na fotografijah smejali. To povezujejo z optimizmom, ki se kaže v zgodnjem obdobju odraščanja.

7. Če so zdravniki ugotovili, da imate rakavo obolenje ali multiplo sklerozo, imate šestkrat večjo možnost za ločitev, v primerjavi s tistimi ženskami, ki nimajo te bolezni.

8. Če ste plesalec ali koreograf, imate 43,05 odstotka možnosti za ločitev, če ste matičar 19,5 odstotka, dreser živali 22,5 odstotka, kmetovalec pa 7,63 odstotka.

9. Če ste vi ali vaš mož imeli poškodbo glave, potem imate 17 odstotkov več možnosti, da bo zakon propadel.

10. Če ste vojakinja, potem imate kar 250 odstotkov več možnosti za ločitev, v primerjavi z zakonci, pri katerih je mož vojak.