'Skupaj sva v tem'

Vsako razmerje je polno izzivov, ki pa jih pari rešujejo na njim najbolj ustrezen način. A zagotovo velja, da je zveza uspešnejša, če veste, da vam ob strani ne glede na vse stoji vaš partner. Pa naj bodo to finančne težave, težave na delovnem mestu, v razširjeni družini itd. Močnejši ste/boste, če boste imeli ob sebi nekoga, ki mu popolnoma zaupate, spoštujete njegovo mnenje in s katerim lahko poiščete rešitev iz vsakršne težave, v kateri se znajdete.

Srečna zakonca

(Foto: iStockphoto)

'V tem si boljši/boljša od mene'

To, da poznate, se zavedate in tudi priznate svoje pomanjkljivosti, je vaša lepa lastnost – zlasti, če delate na tem, da jo izboljšate, popravite. ''Ne dirigiraj, če ne znaš tako dobro kot jaz brati not'' pomeni, da če veste, da ste v nečem slabši od partnerja, mu priznajte to, ga pohvalite in se poskusite nekaj novega naučiti od njega.

Zakonca

(Foto: iStockphoto)

'Pusti me, jezna sem/jezen sem'

''Ne, vse je v redu!'' je izjava, v glavi pa vre. To ni način reševanja težav; če veste, da se v situaciji, ko ste v stresu, ste jezni ali nerazpoloženi, ne morete primerno pogovarjati oz. bi lahko samo še poslabšali nastalo situacijo, se umaknite in si vzemite nekaj časa, da se 'ohladite'.

'Povej mi, kaj je narobe?'

Težav ne rešujte po telefonu ali prek elektronske pošte, pač pa se o njih pogovorite iz oči v oči. In to najbolje sproti. Ko boste enkrat pustili, da se bodo začele kopičiti, ne boste vedeli, kje jih začeti reševati. Poleg govorjenja sta ključna tudi opazovanje in poslušanje – če vidite, da ima vaš najdražji težave, ga po njih vprašajte, prisluhnite mu ... včasih se kakšna stvar reši že s tem, da jo obelodanimo.

'Oprosti'

Oprosti je beseda, ki jo po besedni nevihti vsi radi slišimo. Najbrž ni para, ki se v razmerju še ni sporekel, prav pa je, da ko razčistimo, tudi izrečemo oziroma sprejmemo opravičilo.

'Kako naj ti pomagam?'

Če vidite, da je vaša boljša polovica nerazpoložena, slabe volje ali celo depresivna zaradi neke stvari, jo vprašajte, kako ji lahko pomagate. Pokažite, da ste pripravljeni poiskati skupno rešitev oziroma vsaj pomagati, kolikor je lahko v vaši moči.

Svoje mnenje lahko izrazite na naši Facebook strani ali pa se nam samo pridružite s klikom na