Kašelj

(Foto: Profimedia)

Potrebujete: 1 čajno žličko naribanega ali v prahu ingverja, 2 jedilni žlici limoninega soka, pol skodelice vode, pol skodelice medu.

Vse sestavine dajte v lonček in postavite na štedilnik. Mešate, dokler ne zavre in se začne peniti. Za nekaj trenutkov odstavite in spet postavite nazaj na štedilnik. Pri zmernem ognju kuhate še 15 minut. Prelijete na pekač, ki ste ga obložili s papirjem za peko, in postavite na hladno. Ko se strdi, oblikujete bonbone.

Navajamo še nekaj domačih receptov.

1. Sezona virusov je na višku, zato je dobro, da imate na zalogi domač sirup proti kašlju.

2. Z mešanico banane, medu in vrele vode lahko na naraven način pozdravite kašelj. Ugotovili so celo, da pomaga pri bronhitisu.

3. Vaš otrok kašlja in kašlja … Poskusili ste že z vsemi zdravili, pa mu ni nič pomagalo. Odličen in učinkovit babičin recept proti kašlju si preberite v članku.

4. Težko požiranje, hripavost, boleče žrelo – vse to so le nekateri simptomi vnetja žrela. Zahvaljujoč naravi in njenim darovom pa lahko naredite sirup, ki bo ublažil in pozdravil vnetje.

5. Česen – danes bolj uveljavljen kot začimba, naše babice pa pravijo, da je naravni antibiotik. Malčkom ga zaradi močnega vonja in okusa postrežemo primešanega različnim jedem, vse več pa je takih staršev, ki se virusom uprejo z uživanjem medenega česnovega sirupa.