Bolezen

(Foto: Thinkstock)

- Če zboli v družini en otrok, bodo zboleli tudi drugi, zato ga niti ne poskušajte izolirati od vseh preostalih članov družine. Čez nekaj dni bo v postelji ležal njegov brat ali sestra, čez en teden pa vi.

- Ko se bodo vsi začeli počutiti bolje, boste zboleli še vi. Kar bo sicer težko, ker boste vi kot mama še najprej pospravljali, kuhali, prali … za vso družino. Mama pač ne sme biti nikoli bolna.

- Otrok zboli takrat, ko je to najmanj potrebno. Zbolel bo, preden se boste odpravili na dopust. Zbolel bo nekaj minut prej, preden se odpravite na obletnico mature. Poklicali vas bodo iz vrtca, ko boste imeli zelo pomemben sestanek.

- Če boste zjutraj opazili, da se vaš otrok slabo počuti, ga boste zadržali doma. Toda čez nekaj minut bo čudežno že veselo razgrajal po stanovanju. Če se boste odločili, da vseeno gre v vrtec, vas bodo čez eno uro ali dve že klicali, da boleha in leži.
- Nekateri otroci ne zakomplicirajo pri jemanju zdravil, toda vaš ni med njimi. Ko mora spiti sirup, kriči, joka, tepe …

- V večini primerov, ko boste otroka odpeljali na pregled k pediatru, bo otrok le preboleval virozo in bo potreboval le veliko čaja, počivanja in sadja. To boste izvedeli po več urah čakanja v čakalnici, polni jokajočih, bolnih otrok in nervoznih staršev.

- Čeprav se bo ta zgodba večkrat ponovila, boste vi še vedno peljali otroka na pregled, ker ne želite biti ravnodušni starši. In vsakič boste zboleli tudi vi, saj se boste nalezli vseh bakterij, ki so mrgolele po čakalnici.