Pirati

(Foto: iStockphoto)

Če ste naveličani vsako leto enakih otroških zabav, je čas za spremembe. Če ne veste, kako bi lahko popestrili otrokov rojstni dan, vam ponujamo nekaj namigov.

Izvirno vabilo

Vabilo je prva stvar, ki je lahko letos drugačna. Ustvarite ga lahko skupaj z malčkom. Malce večji in trši papir oblecite v školjke, kamenčke ali gozdne plodove. Na prvo stran vabila lahko otrok nariše risbico, v notranjost pa položita balon, na katerem bo napisano ime povabljenca. Zelo izvirno in vedno v spomin bo tudi vabilo, na katerem bo simpatična fotografija slavljenca, v notranjosti pa navihano besedilo.

Praznovanje z vlogami

Če so tudi vaši prijatelji in njihovi otroci izvirni in navdušeni nad drugačnim praznovanjem, je odlična ideja praznovanje z vlogami. To pomeni, da, na primer, vsi povabljeni fantje pridejo oblečeni v pirate, deklice pa v princeske ali pa gusarke. Otroci so lahko ribiči, mornarji, vitezi, gasilci - karkoli jih v tistem obdobju zanima. A nikar se ne obremenjujte s tem, kako boste otrokom priskrbeli oblačila in podobno. Gusar postaneš že, če imaš eno oko zakrito. Princeska si že s papirnato krono na glavi. Ribič si lahko s palico, na katero je navezana vrv … Vsa zabava naj teče v tem duhu. Torej, če se boste igrali graščake, bodo otroci lahko jedli z rokami! Hm, kaj je boljšega, kot to?!

Ustvarjanje

(Foto: iStockphoto)

Za spomin

Odlična zabava, polna ustvarjalnosti in domišljije, je poslikava platna, rjuhe ali katerega drugega kosa blaga. Otrokom pripravite flomastre za tekstil in vsak naj nekaj nariše ali napiše na večji kos blaga. Tega lahko kasneje obesite na steno sobe, naslednje leto pa ga samo zamenjate z drugim. Umetnija bo čudovit spomin za otroka, tudi ko bo starejši.

Majica

Kupite enobarvno majico, lahko s kratkimi ali dolgimi rokavi, povabljenci pa naj jo popišejo ali porišejo. Zanimivi so tudi odtisi dlani vsakega otroka na majčki. Unikatna majica bo, poleg tega, da je posebna, tudi uporabna, saj jo lahko brez težav operete v pralnem stroju.

Ustvarjanje

(Foto: iStockphoto)

Športni rojstni dan

Če imate v družini malega športnika, je prav, da je tudi zabava v tem duhu. Z otrokom že na vabilo napišita, da je na rojstnem dnevu potrebna športna oprema. Če ste ljubitelji nogometa, sestavita ekipi, navijače, sodnike in tako naprej. Lahko se v nogometu, odbojki ali čem drugem pomerijo tudi očki in mamice. To bo za male navijače še bolj zanimivo.

Barve za telo

Malčki bodo uživali, če jim boste priskrbeli barve za telo. Poslikava teles je odlična zabava, lahko pa čopič vzamete v roke tudi vi in otroke spremenite v kar koli - lahko so medvedi, tigri, ali pa ima na svojem telesu vsak drugo umetnijo. Verjemite, da se boste zabavali tudi odrasli!

OTO voščilnica

Najlepše presenečenje: VOŠČILNICA NA OTO

Za najlepše presenečenje tega leta pa poskrbite vi, dragi starši. Izpolnite prijavnico in naročite prav posebno voščilo za svojega sončka. Voščilnico si bo lahko ogledal na svojem najljubšem televizijskem programu, kjer so doma risanke - OTO. Natančneje - to je video voščilnica, namenjena staršem, ki želijo svojim otrokom, prav na njihov rojstni dan, na TV programu OTO voščiti za njihov dan.

Prijavnico lahko oddajo le starši, zakoniti skrbniki ali rejniki, prijavnici pa morate priložiti tudi fotografijo otroka, ki naj bo portretna. Pravilo je takšno, da morskih fotografij, takšnih, na katerih so še druge osebe, ne sprejemamo.

Za video voščilnico OTO lahko prijavite otroka do dopolnjenega 14. leta.

OTO voščilnico lahko oddate na otovoscilnica.si. Prijave se sprejemajo do 5. v mesecu za objavo v naslednjem mesecu. Za prijavo na spletni strani sledite navodilom, izpolnite označene rubrike in pošljite prijavnico.