Pinjata

(Foto: Thinkstock)

Kaj potrebujemo za izdelavo pinjate?

- velik balon
- časopisni papir
- moko
- čopič
- samolepljivi trak
- vrvico
- škarje
- barvaste prtičke
- kolaž
- karton
- skalpel

Izdelava

Lepilo naredite iz moke in vode (v lonec nalijte en liter vode in pustite,da zavre). V plastično posodo dajte ¼ skodelice moke in dolijte skodelico mrzle vode. Premešajte, dokler ne izginejo vse grudice. Zmes nato prilijte vreli vodi, premešajte in pustite, da se ohladi.

Na napihnjen balon lepite koščke časopisa, tako da papir najprej namočite v lepilo in ga nato nalepite na balon. Pomembno je, da prekrijete vso površino, nanesti morate vsaj šest slojev. Vsak posamezen sloj se mora popolnoma posušiti. Ko bo vse skupaj trdo, ne pozabite narediti že ročko iz traku, da boste pinjato lahko obesili. To zalepite s samolepilnim trakom in dajte povrh nekaj slojev papirja. Da bo res vse dovolj trdno, dajte še kakšna dva sloja in pustite, da se posuši.

Vzemite skalpel, pri tem bo balon počil in ga vzemite ven. Skozi odprtino vrzite notri sladkarije, nato pa s samolepilnim trakom zalepite odprtino, in to zelo močno.

Pinjata je pripravljena za okraševanje. Potrebujete barvni papir, najbolje je kolaž papir, barvne prtičke, karton … To lahko traja malce dlje, odvisno, kakšno pinjato ste si zamislili.

Pinjato na rojstnodnevni zabavi postavite na prostor, kjer bodo otroci imeli dovolj prostora za igranje in razbijanje pinjate.

Igra

Otroci naj se postavijo v kolono in vsak naj dvakrat udari po pinjati s palico. Prvi seveda začne slavljenec. Zmagovalec je tisti, ki pride do sladkarij. Ta ima pravico prvi izbirati, katere sladkarije so mu všeč.

OTO voščilnica

Najlepše presenečenje: VOŠČILNICA NA OTO

Za najlepše presenečenje tega leta pa poskrbite vi, dragi starši. Izpolnite prijavnico in naročite prav posebno voščilo za svojega sončka. Voščilnico si bo lahko ogledal na svojem najljubšem televizijskem programu, kjer so doma risanke - OTO. Natančneje - to je video voščilnica, namenjena staršem, ki želijo svojim otrokom, prav na njihov rojstni dan, na TV programu OTO voščiti za njihov dan.

Prijavnico lahko oddajo le starši, zakoniti skrbniki ali rejniki, prijavnici pa morate priložiti tudi fotografijo otroka, ki naj bo portretna. Pravilo je takšno, da morskih fotografij, takšnih, na katerih so še druge osebe, ne sprejemamo.

Za video voščilnico OTO lahko prijavite otroka do dopolnjenega 14. leta.

OTO voščilnico lahko oddate na otovoscilnica.si. Prijave se sprejemajo do 5. v mesecu za objavo v naslednjem mesecu. Za prijavo na spletni strani sledite navodilom, izpolnite označene rubrike in pošljite prijavnico. Voščilnice bomo objavljali tudi na Bibaleze.si in vi jih boste lahko potem delili na družbenih omrežjih.