Marilyn Monroe

(Foto: Profimedia)

Marilyn Monroe

(Foto: Profimedia)

Marilyn Monroe je prijokala na svet 1. junija 1926 in ni imela prav srečnega otroštva. Oče je nikoli ni priznal za svojo hčerko, mama je bila duševna bolnica, zato je odraščala pri rejnikih. Pri 16. letih se je prvič sprehodila do oltarja, srce je podarila 21-letnemu delavcu Jamesu Doughteryju. Drugi mož je bil igralec bejzbola Joe DiMaggio, a tudi njun zakon se je končal z ločitvijo. Ljubezen je prisegla tudi dramatiku Arthurju Millerju, a tudi tokrat je po petih letih 'počilo'.

Vsem se je vtisnila v spomin kot 'neumna' blodinka, ki je nosila obleke z globokim dekoltejem in se nedolžno poigravala s seksipilnostjo. Marilyn Monroe je bila seks simbol, pripisovali so ji tudi afero z Johnom F. Kennedyjem.

Ameriška igralka in fotomodel otrok ni imela, vendar jih je nameravala posvojiti z Joem Di Maggiom, s katerim se je nameravala še enkrat poročiti. Umrla je mlada, ne da bi se ji te dve želji uresničili.  

Amanda Bynes je postala zvezdnica otroških serij in filmov že pri sedmih letih. Od leta 2012 pa ima ves čas težave z zakonom, po vsakem pripetljaju konča na psihiatrični kliniki.

Marilyn Monroe

(Foto: Reuters)