Adorable Baby Pranks Her Father By 'Fake-Crying' Whenever He Tries To Cut Her Nails! <3

Posted by Jaan & Arya on Friday, 18 September 2015
S tem trikom bo otrok zaspal v sekundi.

 

Kakšni so dojenčkovi nohti?

Strokovnjak A. J. R. Waterston pojasnjuje, da so dojenčkovi nohti resnično precej dolgi. Da se ne popraska po obrazu in očeh, so v otroških trgovinah za zaščito na voljo majhne bele rokavice. Res pa je, da so tako majhne, da mu bodo prav le nekaj dni po rojstvu, pozneje mu boste morali nohte postriči.

Na nogah ima dojenček mehke in upogljive nohte, ki z leti otrdijo.

Kdaj jih striči?

Res je najbolj primeren čas za striženje nohtov takoj po kopanju, ko so mehki. Toda včasih je to misija nemogoče, ker dojenček opleta z rokami, joka in seveda ne dovoli, da to opravite, ko je buden. Po izkušnjah mnogih mamic je najbolj primeren čas za to, ko otrok spi. Prvih nekaj tednov po rojstvu boste opazili, da nohti zelo hitro rastejo in jih boste morali striči tudi dvakrat tedensko. Na nogah rastejo počasneje, zato jih strizite enkrat do dvakrat mesečno.

Kako jih striči?

Strokovnjaka David Elliman in Hellen Bedford razlagata: ''Prstno blazinico potisnemo stran od nohta in uporabimo otroški ščipalnik za nohte ali škarjice s topimi konci.'' Dodajata, da če želite preprečite vraščanje nohtov, pri striženju nikoli ne smete pustiti trna na robu nohta. Pedikerji priporočajo, da jih strižete v polkrožni črti, in ne naravnost.

Dojenčkovi nohti

(Foto: iStockphoto)