V vasici Koštabona na Primorskem je zaživel prvi celostni center za otroke z Downovim sindromom, h kateremu je pripomogla dobrodelna akcija ''MALI KORAKI ZA VELIK CILJ'', ki je lani stekla na pobudo oddaje Svet na Kanalu A in novinarja Jana Golje.

Mali Val Asta se je rodil z Downovim sindromom. Njegova mama in oče, Gaia in Alan, sta poslušala predvsem črne napovedi o tem, česa vse njun sin ne bo sposoben. In stvari sta vzela v svoje roke. V Koštaboni, kjer živijo, sta začela postavljati Center za Downov sindrom – Planet 47. V njem bi otroke šolali in jih pripravljali na življenje v družbi vrstnikov. Uspelo jima je zbrati dovolj denarja, da sta center zgradila, a za odprtje ga je zmanjkalo.

Tedaj smo jim na pomoč priskočili zaposleni na PRO PLUS. Akciji so se pridružili številni gledalci pred televizijskimi zasloni, zvezdniki, ki so skupaj s sodelavci PRO PLUS tekli kilometre čez Slovenijo. In prav vsak kilometer je štel, skupaj se jih je nabralo več kot 1.300, družba PRO PLUS pa je za dober namen dodala še pet evrov na vsak pretečeni kilometer. V dobrodelni akciji se je z donacijami tako nabralo skupaj 38.000 evrov.

Center za otroke z Downovim sindromom v Koštaboni - 16

V vasici Koštabona je zaživel prvi center za otroke z Downovim sindromom, h kateremu je pripomogla dobrodelna akcija ''MALI KORAKI ZA VELIK CILJ''. (Foto: Miro Majcen)


 

Svoje mnenje lahko izrazite na naši Facebook strani ali pa se nam samo pridružite s klikom na