Potem ko so vsi lahko videli malo princeso Charlotte za njen prvi rojstni dan, so se sprožile še glasnejše kritike. Zakaj so otroci kraljeve družine vedno tako 'čudno' oblečeni?! Zakaj niso oblečeni kot vsi 'normalni' otroci? Princesa Charlotte in princ George, čeprav sta izjemno ljubka, nista junaka romanov Agathe Christie.

 

Kaj naj otrok obleče za vrtec?

Gotovo takšna oblačila, ki mu niso ne premajhna ne prevelika, ga ne tiščijo, ovirajo pri igri, si jih težko sleče, ko gre na stranišče, ali pa se hitro strgajo.

Hlače in krila z naramnicami niso za vrtec!

Takšno oblačilo otrok zelo težko sleče, ko gre na stranišče, še posebno če se mu zelo mudi lulat. Naramnice velikokrat končajo v straniščni školjki, na tleh, prav tako ima veliko težav z oblačenjem hlač na naramnice, sploh z njihovim zapenjanjem.

Hlače s pasom absolutno niso za malčke!

Seveda so hlače z modernim pasom prav ''frajerske'', ampak žal niso praktične, razen če vaš malček zelo obvlada zapenjanje in odpenjanje pasu. Raje mu kupite takšne, ki jih lahko z gumo in gumbom nastavite v pasu, in tako jih med igro tudi ne bo izgubil, na stranišču pa jih bo en dva tri slekel.

Neelastične hlače niso udobne za plazenje, skakanje, plesanje …

Nove hlače, ki poleg tega še niso elastične, lahko otroka zelo ovirajo pri sproščeni igri. Motijo ga lahko tudi takrat, ko mora kaj početi sede, recimo risati, lepiti, ustvarjati za mizo, lahko mu celo nadražijo kožo. Trenirka je za nadobudne raziskovalce zakon! Pa še jezili se ne boste, če jo bo zelo umazal ali strgal. Kavbojke ali elegantne hlače lahko malček obleče za kakšno posebno priložnost, ki ne bo trajala več ur.

Tanke hlačne nogavice se zelo hitro strgajo. V volnenih hlačnih nogavicah in hlačah bo otroku v igralnici prevroče!

Res so deklice v krilcu in tankih hlačnih nogavicah živahnih barv prisrčne, ampak za njih so res najbolj nepraktična stvar na svetu. Ves čas morajo paziti, da jih ne strgajo, ko se spuščajo po toboganu, ko se igrajo na tleh in zlagajo kocke, ko jih slačijo in oblačijo na stranišču ... Raje hčerki kupite ozke, športne, elastične hlače, čez še vedno lahko obleče krilo ali tuniko. Počutila se bo svobodno in ne bo ves čas mislila na hlačne nogavice.

Pozimi malčki seveda nosijo tople hlačne nogavice pod hlačami, ampak v igralnico jih ne pošljite tako toplo oblečene. V vrtcih je res zelo toplo, zato lahko hlače pustite v garderobi na polički. Če pa vam ni všeč misel, da bi vaš malček skakal naokrog le v hlačnih nogavicah, mu lahko oblečete le spodnji del trenirke. V garderobi pa pustite smučarski pajac, ki ga lahko malček obleče, ko bodo s skupino in vzgojiteljico šli na sprehod.