Varanje

Ob nezvestobi nastaneta nepopisna bolečina in trpljenje. (Foto: iStockphoto)

Zgodb o prevarah je danes zelo veliko. Zagotovo poznate vsaj en primer, ko je partner, kljub temu da ima doma družino, našel ljubezen drugje. Kaj bi vi storili v takem primeru? Bi mu odpustili prevaro?

Najpogostejši stavek, ki ga na to temo izrečejo ženske, je: "Če bi mene moj dragi prevaral, bi nemudoma prekinila razmerje." Toda lahko se je pogovarjati o življenju nekoga drugega, ko pa izkušnjo prevare doživiš na lastni koži, so reakcije pogosto popolnoma nasprotne. Mnoge ženske namreč prevaro odpustijo in ostanejo v zvezi s partnerjem, ki jim je zadal srčno bolečino.

Sem jaz kriva?

Prevarane ženske najprej pomislijo, da so krive same in se počutijo odgovorne za partnerjevo dejanje. Najpogostejša vprašanja, ki se jim porajajo so: "Katera je?" "Jo poznam?" "Zakaj si je izbral ravno njo?" "Kdaj sta se shajala?" "Kolikokrat sta spala skupaj?" "Se pogovarjata o meni?"  Vprašanje, ki krati spanec in zadaja največjo srčno bolečino, pa je: "Zakaj mu nisem bila dovolj?"

Čeprav čutijo, da so izdane, zavržene in da se je njihovo življenje razblinilo v nič, pa morajo jasno zahtevati spoštovanje zase in pri tem vztrajati. Celjenje globokih ran bo prišlo na vrsto pozneje. K reševanju nastale situacije ne bodo pripomogle, če se bodo spraševale, kaj bi partnerju morale nuditi, da ga ne bi premamila želja po drugi ženski. Dejstvo je, da je prevara zavestna odločitev tistega, ki vara.

varanje

Poleg prevare pa najbolj boli brezbrižnost tistega, ki vara, da to lahko počne z lahkoto. (Foto: iStockphoto)

Najpogostejši razlogi zakaj ženske oprostijo prevaro

- ljubezen
- finance
- otroci

- strah pred spremembami
- nizka samopodoba
- upanje, da se bo partner spremenil
- strah pred samoto
- vera
- upanje, da se prevara ne bo ponovila
- upanje, da bo pomagal obisk zakonskega terapevta
- želja, da družina ostane skupaj
- partner prevare ne prizna, ženska zanjo nima dokaza
- zatiskanje oči

Seveda pa ne varajo le moški. Preberite si izpoved Slovenke, ki je prevarala svojega moža in zanosila ...