Angelina Jolie - 2

Noga, ki buri duhove! (Foto: Reuters)

Nosečnost, poroka, noga, kilogrami …, takšen je vrstni red govoric, ki v zadnjem času opredeljujejo igralko, ki je pred kratkim obiskala naše sosede. V zelo gledano ameriško oddajo The View so povabili strokovnjaka, ki je pohvalil Angelinino potezo na podelitvi oskarjev. Z njo naj bi igralka preusmerila vso pozornost od tam, kjer si jo trenutno najmanj želi – s trebuha. In ni tako nelogično, da naj bi bila izguba kilogramov povezana z nosečnostjo.

Angelina in Brad sta na podelitvi sijala – zanimivo je, da zdaj vsi trdijo, da je Angelina žarela "drugače", tako kot žarijo nosečnice. Ali ji je trik uspel ali ne, bo pokazal čas.

Za izgubo kilogramov je kriva slabost

Jutranja slabost je značilna spremljevalka skoraj vsake nosečnosti. Pri nekaterih mine po prvem trimesečju, najhujša oblika pa lahko nosečnico spremlja vse do poroda. Imenuje se hiperemeza – nosečnice težko obdržijo v sebi hrano in tekočino, zato namesto da bi pridobile nekaj kilogramov, izgubijo tudi do deset odstotkov svoje telesne teže. Znaki so pogosto bruhanje, huda izčrpanost, omotičnost in redkejše odvajanje vode, ki lahko nosečnico presenetijo kadar koli – podnevi in ponoči. Zaradi pogostega bruhanja pri tej obliki jutranje slabosti obstaja nevarnost dehidracije, zato se mora nosečnica toliko bolj potruditi, da sebi in plodu zagotovi dovolj tekočine. Znaki dehidracije so hud glavobol, oteženo dihanje in zmedenost.

Preberite si, kaj vse se je pisalo o Angelinini nogi na Twitterju!

Angelina Jolie - 7

(Foto: Reuters)

Svoje mnenje lahko izrazite na naši Facebook strani ali pa se nam samo pridružite s klikom na