Čeprav se je že dlje časa šušljalo, da bo kipec za najboljšo žensko vlogo za vlogo Ally Maine v filmu Zvezda je rojena odnesla Lady Gaga, pa ji ga je speljala Glenn Close. Za 71-letno igralko, ki je v filmu The Wife odigrala vlogo žene, ki se po skoraj štiridesetih letih razmerja z narcističnim pisateljem sprašuje o svojih življenjskih odločitvah, je to že tretji zlati globus, a kljub temu je ta nagrada morda pustila malce grenkega priokusa.

Glenn Close

Glenn Close je zlati globus osvojila za vlogo v filmu The Wife. (Foto: Profimedia)

Ob prejemu nagrade se je Glenn namreč zlomila: "Razmišljam o svoji mami, ki se je vse svoje življenje podrejala mojemu očetu. Ko je bila že v svojih osemdesetih, mi je zaupala, da se ji zdi, da ni ničesar dosegla. In to res ni bilo prav. To mi je pomagalo, da sem dojela, da smo ženske res negovalke in to se od nas pač tudi pričakuje. In prav je, da imamo otroke, može, partnerje, kar koli želimo, a pomembno je, da najdemo tudi tisto, kar nas osebno izpolnjuje. Slediti moramo svojim sanjam in verjeti, da lahko nekaj naredimo in imeti tudi pravico, da to uresničimo." Objokano Glenn je prekinil huronski aplavz in stoječe ovacije njenih igralskih kolegov in kolegic, ki so ji s tem izkazali veliko podporo.

Glenn Close

Obžalovanje Glennine mame igralko tudi po desetih letih še vedno spremlja. Zgodba ženske, ki jo je odigrala v filmu, tudi malce spominja na njeno osebno zgodbo. (Foto: Profimedia)

Glennina mama Bettine je sicer umrla pred štirimi leti, ko ji je bilo 90 let. Ob njeni smrti je Glenn dejala, da je bila občudovanja vredna ženska, ki je s svojo tiho močjo, sočutjem in humorjem močno vplivala na življenja mnogih.

Glenn Close

Poleg Glenn Close so bile v isti kategoriji nominirane tudi Lady Gaga, Nicole Kidman, Melissa McCarthy in Rosamund Pike. (Foto: Profimedia)

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.