Novorojenček

(Foto: Thinkstock)

Organizator in pobudnik dobrodelne akcije je Ultrazvočno društvo, ki so ga leta 1998 ustanovili prav z namenom zbiranja sredstev za ljubljansko porodnišnico, predseduje pa mu predstojnica porodnišnice Nataša Tul Mandić.

Oktobra prihodnje leto bo porodnišnica stara že 30 let, zato je v nekaterih infrastrukturnih pogledih pošteno obrabljena. Stanje ni alarmantno, je pa nekatera oprema stara že 29 let in nujno potrebna menjave. Tako bi porodnišnica potrebovala ogrevalne mizice, operacijske luči, prenovo stropa, nova okna, je za STA pojasnila vodja projekta Andreja Verovšek.

Prvi večji dogodek v okviru projekta pripravljajo danes zvečer. SiTi teater jim je podaril gledališko komedijo Še vedno mame, na katero so povabili gospodarstvenike in druge pomembne akterje družbenega življenja, da bi jih spodbudili k donaciji oziroma bi z njihovo pomočjo razširili glas o akciji.

Povabili so tudi predsednika republike Boruta Pahorja in ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc. Ali se bosta zaradi drugih obveznosti uspela dogodka udeležiti, še ne vedo. Je pa predsednik Pahor prevzel častno pokroviteljstvo akcije.

Kot je pojasnila vodja projekta, želijo podjetja spodbuditi, sploh v prednovoletnem času, da se odločijo za donacijo, bodisi da za porodnišnico namenijo sredstva, ki bi jih sicer porabili za darila poslovnim partnerjem, da darujejo kaj od tega, kar porodnišnica potrebuje, ali pa da za poslovna darila kupijo vstopnice za predstavo Še vedno mame.

Del sredstev od nakupa vsake vstopnice za vse predstave Še vedno mama bo šel namreč za Slojenčke. Obiskovalci predstav bodo ob tem lahko v posebno skrinjico oddali svoje prostovoljne prispevke. Posamezniki pa lahko v ta namen darujejo tudi prek sms-sporočil.

Novorojenček

(Foto: Thinkstock)