Kate Middleton

(Foto: Profimedia)

Bibe smo po urah spremljale, kaj se je danes dogajalo z vojvodinjo Kate Middleton. Ves čas smo bile na trnih in preberite si, kaj vse smo zabeležile. 

10.30 Poteka odštevanje do trenutka, ko bo kraljeva družina sporočila veselo novico. Kate Middleton je že sprejeta v bolnišnico St. Mary v Londonu zgodaj zjutraj. Pospremil pa jo je princ William.

''Njeno visočanstvo, kambriška vojvodinja, je sprejeta v bolnišnico St. Mary v Paddingtonu v Londonu zgodaj zjutraj, zatem ko je dobila popadke. Vojvodinja je iz Kensingtonske palače v bolniški del Lindo prispela z avtomobilom skupaj s kambriškim vojvodo,'' so izjavili.

V isti bolnišnici je rodila že princa Georgea in princeso Charlotte. Spol in ime tretjega otroka še ni znano, bo pa peti v vrsti za nasledstvo krone (pred njim so princi Charles, William, George in princesa Charlotte).

Kraljica Anglije Elizabeth je v soboto imela zabavo za 92. rojstni dan v Royal Albert Hallu. Ob tej priložnosti ji je 69-letni sin princ Charles rekel: ''Vaše visočanstvo, mami.'' Kako se je na to odzvala Elizabetha, ki si je pred 66. leti poveznila krono na glavo?

oboževalci kraljeve družine

(Foto: Profimedia)

13.00 Poglejte, koliko ljudi se je zbralo pred bolnišnico. 

14.15 Predstavniki kraljeve družine so sporočili, da je Kate Middleton povila sina ob 11.01 po angleškem času, ob porodu je bil tudi princ William. Deček tehta 3.827 kg. Mamica in novorojenček se počutita dobro. 

Vsi pa zdaj čakajo še novico o tem, kako so se starši odločili, da ga poimenujejo. Govori se, da bi lahko bil Arthur, Albert, Frederick, James ali Philip.

15.00 Kako so se na novico odzvali sorodniki? Kraljica Elizabeth in ostali člani družine, prav tako princ Harry, so bili obveščani, da je vojvodinja Kate rodila. Nad novico so navdušeni. 

Vse pa tudi zanima, kako bo mlajšega bratca sprejel princ George, ki se je rodil julija 2013 in kako princesa Charlotte, ki se je rodila maja 2015. Bosta ljubosumna nanj?

Njena sestra Pippa Middleton in njen mož James Matthews pričakujeta prvega otroka. Govori se, da ima predvideni datum poroda oktobra.

16.50 Pred buckinghamsko palačo so postavili uradno obvestilo, da sta Kate in William dobila tretjega otroka. Prav tako so obesili zastavo Velike Britanije nad palačo v čast velikega dogodka.

Zakaj vsi pričakujejo, da bo Kate še danes zapustila porodnišnico?

18.00 Princ George in princesa Charlotte sta skupaj z očetom princem Williamom prispela v bolnišnico St. Mary, da spoznata bratca.  Mala princesa je še po kraljevsko pomahala zbrani množici in medijem.

Nista ostala dolgo, kmalu zatem sta se vrnila domov. Predstavniki kraljeve družine so sporočili, da bosta vojvodinja Kate in njen sin zvečer zapustila porodnišnico.

19.05

Kate Middleton in princ William sta pokazala tretjega sina. Kate je bila v rdeči obleki z belim ovratnikom prečudovita, kot da ne bi danes rodila. Mediji že pišejo, da je takšno obleko nosila princesa Diana, ko je rodila princa Harryja.

William in Kate z novorojenim sinom

(Foto: AP)

William in Kate z novorojenim sinom

(Foto: AP)

William in Kate z novorojenim sinom

(Foto: AP)

William in Kate z novorojenim sinom

(Foto: AP)