Branje

(Foto: Thinkstock)

Kot so na DSP zapisali v vabilu, je njihova želja, "da se ta dan srečamo na nekoliko drugačen način in predstavimo nekatere naše dejavnosti, novo izšle knjige in še kakšno posebnost, ki sicer morda ni dovolj opazno zabeležena".

Indijske pravljice so polne čarobnosti, a tudi izzivov, s katerimi se v življenju neizogibno srečujemo mlajši in starejši. In prav z njimi se bodo obiskovalci odpravili na vsestransko pravljične indijske poti, kjer jih pričakujejo ljudje, živali in druga bitja. Pravljičnemu začetku iz zbirke Indijske pravljice bo sledi poustvarjalnica, kjer bodo v družbi Simone Kopinšek naredili tudi pravljične lutke.

Opoldne bo sledila predstavitev antologije sodobne slovenske poezije, od Ade Škerl do Jana Krmelja, The Dual of the Heart (Dvojina srca), ki je letos januarja v angleškem jeziku izšla pri ugledni indijski ustanovi Sahitya Academy in bila predstavljena na svetovnem knjižnem sejmu v New Delhiju. O antologiji in njenem pomenu, tudi za mednarodno uveljavitev in promocijo slovenske literature v mednarodnem prostoru, bosta spregovorila urednik in predsednik DSP Ivo Svetina in direktorica Javne agencije za knjigo RS Renata Zamida.

Ob 17. uri bodo predstavili načrte študentov Fakultete za arhitekturo za ureditev vrta na Tomšičevi 12, ob 19. pa bo sledilo še branje pesmi iz antologije Dvojina srca.