Sara Rutar, zmagovalka tretje sezone kuharskega tekmovanja MasterChef Slovenija, se veseli prazničnega decembra, četudi ima v tem mesecu veliko dela. In natrpanemu urniku navkljub najde čas tudi za svoje najdražje. Sara: "Res je noro, ampak za družino si moramo vzeti čas." Druženja pri Rutarjevih so seveda, kot se za ljubitelje dobre hrane in odlične kuharje spodobi, ob kosilu ali večerji.

Sara Rutar družina

Lepi spomini ... Mala Sara z bratom in mamo (Foto: osebni arhiv)

Navdušenje nad prazničnim vzdušjem sta na Saro prenesla oče in pokojna mama, ki jo v tem času še bolj pogreša. Sara: "Vsekakor, to je čas, ko naj bi bila družina zbrana skupaj. Spomin na mamo ni zbledel, ampak je v takih trenutkih še bolj živ in prisoten. Bolečina, žalost mogoče zbledita, ampak nikoli ti ni zares lažje. Res jo pogrešam in vse bi dala, da bi jo lahko znova objela."

Sara Rutar družina

Vse bi dala, da bi jo lahko ponovno objela. (Foto: osebni arhiv)

Ostajajo pa lepi spomini in popotnica za življenje, ki ji jo je dala skupaj z njenim očetom. Sara: "Moji starši so me naučili, da materialne stvari niso pomembne. Vedno smo dobili darila, res sta se potrudila, da sta ugodila meni in bratu, ampak ne govorimo o dragih darilih. In neizmerno sem vesela, da sta me naučila, kaj je v življenju najbolj pomembno. Da imamo drug drugega, se spoštujemo, cenimo in imamo radi."

Sara Rutar družina

Oče in mama sta jo naučila, kaj je v življenju najbolj pomembno. (Foto: osebni arhiv)

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.